Maak van elke Dag een goede Dag
door Norman Vincent Peale
Goede Dag brochureIn de meer dan honderd jaar die verlopen zijn sinds Dr Peale op 31 mei 1898 geboren werd heeft de wereld kennis gemaakt met auto's, vliegtuigen, televisie, de telefoon, het splitsen van atomen, laserchirurgie en de algemene verspreiding van de grootste uitvinding van de afgelopen eeuw: de computer. In het algemeen is ons leven gemakkelijker, gelukkiger en minder zorgelijk geworden dan in de tijd die achter ons ligt. Is dat wel zo?

Ondanks alle hulpmiddelen die we hebben gekregen is onze voornaamste uitdaging dezelfde gebleven: hoe vind ik kracht om om te gaan met de problemen van het leven.

Deze brochure werd geschreven door Dr Peale om je te helpen jezelf te helpen. Het is een doe-boekje. Het doel is om je te leren van elke dag een goede dag te maken, hoe je omgeving of wat je levensomstandigheden ook mogen zijn.

"Maak van elke Dag een goede Dag" stelt een aantal creatieve technieken voor die door de jaren heen bewezen hebben dat ze het leven van diegenen die ze toepassen blijvend kunnen verbeteren.

Deze technieken zijn niet moeilijk. Iedereen kan ze toepassen. Wanneer je je geest openstelt voor een nieuwe manier van denken en die nieuwe denkwijze omzet in actie dan kan heel je leven veranderen.

Lees elke dag een van de zeven hoofdstukken en laat de techniek die erin beschreven is heel die dag je gedachten beheersen. Die eerste week is enkel een aanloop – ze is bedoeld om in conditie te komen.

Begin de volgende week opnieuw bij het begin en doe de oefeningen een na een. De waarheden en principes die erin beschreven staan beginnen nu in je geest door te dringen en zich vast te ankeren. Neem vervolgens die zeven lessen voor een derde keer door.

Door die herhaling zul je je bewust worden van de verandering in je denken. En een veranderend denkpatroon verandert de dingen. Je zult voelen hoe een nieuwe kracht bezit van je neemt en je zult je bewust worden van de nieuwe krachten die in je vrijkomen.

Herhaal dit proces nu een vierde maal; je bent nu bezig met de diepere lagen van je bewustzijn te doordringen met een nieuw denkpatroon dat zich verder zal ontwikkelen tot een frisse, sterke en motiverende kracht die je verdere leven zal beïnvloeden.

Voor het beste resultaat moet je deze technieken blijven herhalen tot je uiteindelijk een blijvend gevoel krijgt dat je alles onder controle hebt en tot je een diepe vrede en geestelijk inzicht zult ervaren.

Door de nu aangeleerde werkwijze te blijven volgen zul je ontdekken dat deze dynamische geestelijke behandeling ertoe bijdraagt je hele leven te veranderen. Je zult leren hoe je van elke dag een goede dag maakt.

Ruth Stafford Peale

Teksten die vroeger verschenen op de pagina "Leven in Overvloed" kun je terugvinden in onze "bibliotheek" (in pdf-formaat)

home Terug naar ONTMOETING homepage

5/2001