De Bijbel

Bijbel-leesrooster

et dagelijks lezen in de Bijbel kan nooit genoeg worden aangemoedigd! De Bijbel staat boordevol aanbevelingen om elke dag met Gods Woord bezig te zijn en verbindt daaraan ook rijke beloften.

Het is echter niet goed om maar "lukraak" in de Bijbel te gaan lezen; op die manier zullen bepaalde bijbelboeken misschien heel vaak gelezen en herlezen worden, terwijl andere links blijven liggen. We moeten ernaar streven de gehele Bijbel ("van kaft tot kaft") te lezen.

Eerst vindt u een leesrooster met aanwijzingen voor de beginnende bijbellezer. Op die manier leest u eerst de informatie die nodig is om de rest van Gods Woord op een juiste manier te begrijpen.

Hierna vindt u een chronologisch leesrooster. Wie dit rooster volgt zal op EEN jaar tijd de volledige Bijbel (in een chronologische volgorde) gelezen hebben. De verdeling werd zodanig gemaakt dat elke dag een gedeelte uit het Oude en het Nieuwe Testament aan bod komt.

De "Inleidingen op de verschillende Bijbelboeken" en de tips en richtlijnen in "Haal meer uit je Bijbel" kunnen een goede hulp bieden bij het lezen van Gods Woord.

Het chronologisch leesrooster werd per maand ingedeeld:

Wij bieden nog een andere manier om de Bijbel in één jaar door te lezen: het alternerend leesrooster. Wie dit leesrooster volgt krijgt elke weekdag een bijbelgedeelte uit een andere categorie aangeboden (maandag: de Wet; dinsdag: Geschiedenis; woensdag: Psalmen, donderdag: Poëzie; vrijdag: Profetie; zaterdag: Evangelie en zondag: Brieven). Dit rooster brengt wat meer afwisseling in je bijbellezen dan het vorige.

 Terug naar ONTMOETING inhoud

11/2000